Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 20.09.2014.
05:41
D. Dekić - Vesti A
Posle novog naleta izmena naziva ulica na tablama u Beogradu osvanuće oslobodioci, partizanski generali Koča Popović i Peko Dapčević, a ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, poput prethodnika Aleksandra Konuzina, poručio je beogradskim vlastima da razmisle i o vraćanju naziva ulica po generalima Georgiju Ždanovu i Fjodoru Tolbuhinu.
Subota 20.09.2014.06:53
Što je za jedne SLOBODA za druge je ROPSTVO, što za jedne HEROJ za drugog je ZLOČINAC; takvo je pravilo suprotnih morala; demokratija daje isto pravo i laži i istini a onda ISTINA na kraju nema nikakvo pravo i onda se sve to zove; VLADAVINA PRAVA.
Subota 20.09.2014.07:04
Četri sotonska carstva; imperijalizam, komunizam, fašizam, demokratija; fašizam je treći rajh a demokratija je četvrti rajh i nigdje narod ne robuje više grehu nego u demokratiji. SRBSKI PROGRAM JE KRST ČASNI I SLOBODA ZLATNA!?
Subota 20.09.2014.08:38
najviše zgada u "zagrebačkoj" pripadalo porodici koče popovića ? Hehehe, zanimljiv neki "proleter" ? partizani su učestvovali u oslobađanju beograda, taman koliko i ja, a "po meni se ništa neće zvati" ? Za Ruske generale je sramotno što nemaju ulice u beogradu, tj. što su im uopšte i menjali prvobitne nazive. Doduše - u narodu je ostalo - kad pitate za "mekenzijevu" retko ko će se odma' setiti, al kad kažete "maršala Tolbuhina" svi znaju...
Četvrtak 02.10.2014.19:05
Nije u redu da tako olako prelazis preko prolivene krvi onih koji su se borili protiv porobljivaca svoje zemlje. Naravno da su partizani ucestvovali u borbama protiv okupatora u Beogradu. Borci NOV i POJ (a najvise ih je bilo Srba, iz svih krajeva Srbije) polozili su preko 3.000 (tri hiljade) zivota iz svojih redova za pobedu nad nacistickim i kvislinskim neprijateljima. Necasno je i ruzno saliti se na racun palih boraca! Sram te bilo.
Četvrtak 02.10.2014.19:45
Radi oprostaja i mira pred svojom sopstvenom savescu, preporucujem ti da odes do groblja Oslobodilaca Beograda. Preko puta Novog groblja, moram da te usmerim posto je jasno da ti te grobove ne zelis da vidis. Idi, prosetaj, procitaj, vidi... mozda ponesto i saznas, vreme ti je.
Subota 20.09.2014.09:46
Београд су ослободиле јединице армије СССР, а допринос тих партизана је само у ушуњавању иза тих јединица и одмах затим покољ српских домаћина у Београду и Шумадији.Коча Поповић чији је отац био сарадник Аустроугарске војн ебезбедности и у брашно које је испоручивао српској војсци стављао песак д аби било теже.1915.је због тога осуђен и лишен чина рез.официра, зато је и син издајника постао исто-комуниста.Пеко Дапчевић познат у Шпанији као припадник јединице тзв.интербригаде која је масакрирала шпански народ а посебно пљачкала католичке самостане и убијала њихове калуђере. Зато као злочинац никада није смео у Шпанију. Зар таквима улице?
Subota 20.09.2014.10:24
Prvo sto su uradili partizani, posle ulaska crvene armije je streljanje 30 vatrogasaca u njihovoj stanici na topcideru..a onda se krvavi pir nastavljao po celom gradu i citavoj zemlji...mesecima i godinama.
Četvrtak 02.10.2014.19:08
Zemljace, pa kome su pozar gasili ti vatrogasci tokom rata? Sta su cekali unutar okupatorskog prstena? Ne kazem da ih je trebalo bas streljati, ali sve izgleda drugacije kada gledamo kroz savremenu dioptriju. Bio je rat, surovi rat. Takoreci - ratcina!
Subota 20.09.2014.11:31
Ma nemij,sve sami istoriski stručnjaci,sramota je za jedan narod da negira svoju pozitivnu istoriju za račun onoga ko ga je izdao u tom ratu.
Četvrtak 02.10.2014.19:13
Nasa tzv.vlast je posle fatalnog 5.oktobra izvrsila reviziju svih antifasistickih datuma srpskog naroda. Obaska sto su pljustala sudska resenja o rehabilitaciji nekadasnjih kvislinga (Srba koji su radili u sluzbi i za platu kod okupatora). Posledice ovakvog ponasanja toboze "komunjara u vlasti" jesu potpuna konfuzija kod ionako zbunjenog naroda i redovni izostanak sa Parade Pobede u Moskvi. Zato su tamo Hrvati koji, zahvaljujuci nasoj gluposti, popunjavaju slobodan prostor u svoju korist.
Subota 20.09.2014.11:47
baš su vas lepo oslobodili ti crveni rusi. nakon "oslobođenja" teror i silovanja pa onda slede čistke srpskih neistomišljenika i intelektualaca u kojima je samo u beogradu pobijeno na desetine hiljada srba, pa zatim 50 godina komunističke vladavine koja je jako usrećila srbe... oslobođenje od pameti.
Subota 20.09.2014.12:03
pa jes', "bolje" je bilo dok su nas tvoji streljali 100 za jednog, nego u onoj "groznoj" posleratnoj "tiraniji" u kojoj su radnici dobijali stanove, besplatno se lečili i školovali i sl. "grozote" doživljavali...
Subota 20.09.2014.12:38
izbroji žrtve "fašizma" u srbiji pa ih uporedi sa žrtvama nakon tzv. oslobođenja pa ćeš videti da su "fašisti" bili daleko humaniji. jedni podobni dobijali stanove, a nepodobni ubijani,zatvarani i mučeni...ti si verovatno bio među ovim prvim.
Subota 20.09.2014.12:57
a i to što su "moji" streljali 100 za jednoga su tvoji izazvali namerno, a onda su posle "oslobođenja" ti tvoji streljali hiljade za nijednoga, pa sad ti budi ponosan na tvoje.
Četvrtak 02.10.2014.19:19
E, ala si spretno izvezao istorijski goblen, svaka ti cast! A lici, pomalo, i na pletene gace - klot i frket, levo-desno, zabodi, nabodi, provuci-izvuci... i eto ti - sve na svom mestu. Narocito ono da smo "izazvali namerno" one koji su streljali po Srbiji tokom rata... ima li kraja ljudskoj malicioznosti? Drugima zameras sto ne odgovore na tvoja jednosmerna i pristrasna pitanja. Da li je tvojim pisanijama uopste potreban komentar?! Mislim da ne. Bio bi to zaludan posao.
Subota 20.09.2014.09:54
Mi smo protektorat a ne drzava,Vucic ce sve uciniti da ponizi narod i drzavu zarad fotelje i bolesnih licnih ambicija.Formiraju drzavu Kosovo fanatici iz EU i USA,bombardovali nas sto smo hteli svoju teritoriju da branimo,i sada su nam oni prijatelji a Rusija ne,eee Vucicu imas li malo duse prodacete tvoje gazde i celu Srbiju,izdajnice prokleti.Sto se bune za Krim,kako to Ukrajina moze da brani suverenitet iako je vecina za otcepljenje Krima,a Srbija nemoze da brani.Kako su drugi teroristi a OVK nije,sve su to dupli standardi zapada dvolicni i ova vlast i prosla su prihvatile izdajnicku politiku.
Subota 20.09.2014.12:51
Pa onda saveznicko bombardovanje beograda, gde je vise naroda izginulo nego 6-tog aprila.ko sve nas nije ubijao i bombardovao u okruzenju???svi su toradili. Zato je trojni pakt bio nas spas.trebali smo mirno da pratimo kako se tamane anglosaksonci i germani sa sovjetima.NIKADA to nije bio nas rat.ne bi se desio jasenovac i ne bi bugari i arnauti sa honvedima kasapili Srbe.
Četvrtak 02.10.2014.19:27
Ma, imas, zemljace, neku poentu. Nije da nije... bez ironije. Stvarno imas. Mislim, verovatno da bi tako bilo. Sto jes' - jes'. Nego, ne znaci li ti valjda sve to sto si napisao kao ovo danas sto predsednik (ostatka) Srbije kaze - Srbija vise ratovati nece! (???) (Ko da neko uopste pita Srbiju i Srbe?) Hocu da kazem, ako nije tada ('41.g.), a ono Srbija je sada (5.oktobra) odlucila da se vodi upravo tom mudroscu... a eto i rezultata, pogledajmo je. Gde je, dokle je i nasta lici! Nema kajgane, zemljace, dok se jaja ne razbiju.. znas i sam. Ziv bio!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)